Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve

Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    50 min

Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte si ho doma sami.

Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve je velice jednoduchý recept u kterého nezašpiníte příliš nádobí a celá rodina si na něm pochutná. Základem je mleté vepřové maso, můžete však použít i mix nebo vepřové maso nakrájené na nudličky.

Suroviny na srbské rizoto (vepřové)

Suroviny na rychlé vepřové rizoto

  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 500 g mletého masa (vepřové nebo mix)
  • 2 mrkve
  • lžíce sladké papriky
  • 140 g rajčatového protlaku
  • voda na podlití
  • 300 g rýže
  • 100 g mraženého hrášku
  • 120 g nakládané kápie
  • sůl & pepř
  • strouhaný sýr

VIDEORECEPT

Postup přípravy vepřového rizota

  • Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno. Mrkev si nakrájejte na středně velké kostičky.
  • Ve větší pánvi (wok) nebo hrnci si rozehřejte 2-3 lžíce oleje. Na oleji pár minut restujte cibuli s mrkví.
  • Přidejte mleté maso a mícháním jej rozdělujte na menší kousky. Maso trochu osolte.
  • Jakmile se maso zatáhne, tak přidejte rajský protlak, lžíci sladké papriky, vše promíchejte a nechte provonět.
  • Základ podlijte zhruba 500 ml vody, přidejte rýži, přiklopte a na velmi mírném ohni duste pod pokličkou 25 minut. Občas směs promíchejte, aby neměla tendenci se přichytávat ke dnu. Nezapomeňte osolit a opepřit.
  • Jakmile je rýže uvařená a mrkev měkká, přidejte mražený nebo čerstvý hrášek a nakládanou kápii pokrájenou na plátky. Dobře vše promíchejte a nechte společně vše pár minut prohřát.
  • Hotové rizoto posypte strouhaným sýrem a můžete přidat i kyselé okurky.

Chutnalo vám rychlé vepřové rizoto z jedné pánve? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Rychlé vepřové rizoto

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.