-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Celkový čas50 min
Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte si ho doma sami.
Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve je velice jednoduchý recept u kterého nezašpiníte příliš nádobí a celá rodina si na něm pochutná. Základem je mleté vepřové maso, můžete však použít i mix nebo vepřové maso nakrájené na nudličky.
Suroviny na rychlé vepřové rizoto
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 500 g mletého masa (vepřové nebo mix)
- 2 mrkve
- lžíce sladké papriky
- 140 g rajčatového protlaku
- voda na podlití
- 300 g rýže
- 100 g mraženého hrášku
- 120 g nakládané kápie
- sůl & pepř
- strouhaný sýr
VIDEORECEPT
Postup přípravy vepřového rizota
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno. Mrkev si nakrájejte na středně velké kostičky.
- Ve větší pánvi (wok) nebo hrnci si rozehřejte 2-3 lžíce oleje. Na oleji pár minut restujte cibuli s mrkví.
- Přidejte mleté maso a mícháním jej rozdělujte na menší kousky. Maso trochu osolte.
- Jakmile se maso zatáhne, tak přidejte rajský protlak, lžíci sladké papriky, vše promíchejte a nechte provonět.
- Základ podlijte zhruba 500 ml vody, přidejte rýži, přiklopte a na velmi mírném ohni duste pod pokličkou 25 minut. Občas směs promíchejte, aby neměla tendenci se přichytávat ke dnu. Nezapomeňte osolit a opepřit.
- Jakmile je rýže uvařená a mrkev měkká, přidejte mražený nebo čerstvý hrášek a nakládanou kápii pokrájenou na plátky. Dobře vše promíchejte a nechte společně vše pár minut prohřát.
- Hotové rizoto posypte strouhaným sýrem a můžete přidat i kyselé okurky.
Chutnalo vám rychlé vepřové rizoto z jedné pánve? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Rychlé vepřové rizoto
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review